De weersverwachting van het KNMI voor vandaag en morgen
Opgesteld op zondag 25 juli 2021 om 01.39 uur.

Onstabiel zomerweer met geregeld (onweers)buien.

Vannacht is er veel bewolking en vooral in het noorden valt er van tijd tot tijd regen, in Noord-Holland komt aanvankelijk lokaal ook nog onweer voor. Verder is het op veel plekken nevelig en lokaal komt ook een mistbank voor. De minimumtemperatuur ligt rond 16°C. De wind is overwegend zwak en komt uit uiteenlopende richtingen.

De neerslag boven het noorden trekt in de eerste helft van de ochtend de Noordzee op waarna het tot aan het begin van de middag meest droog is met geregeld zon. Er ontstaan geleidelijk steeds meer stapelwolken en in de middag zijn er in het gehele land regen- en onweersbuien mogelijk. Lokaal is ook hagel mogelijk en kan er veel neerslag in korte tijd vallen. In de loop van de avond doven deze buien weer uit. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 22°C vlak aan zee tot lokaal nog 26°C in het oosten van het land. De wind is zwak tot matig en komt uit zuid tot zuidwest, later wordt de wind weer zwak uit uiteenlopende richtingen.

In de nacht naar maandag zijn er naast enkele wolkenvelden ook brede opklaringen en lokaal vormt zich een enkele mistbank. Het is grotendeels droog, al kan er later in de nacht langs de westkust weer een bui voorkomen. De minima liggen rond 15°C bij een zwakke zuid- tot zuidoostenwind.

Maandagochtend komen er vooral langs de westkust al enkele buien voor, elders is het dan nog droog en schijnt de zon af en toe. In de loop van de dag neemt de bewolking weer toe en in de middag komen er overal opnieuw enkele pittige regen- en onweersbuien voor. In de avond trekken deze buien via het noordoosten het land uit en klaart het van het zuidwesten uit op. De maxima lopen uiteen van 20°C langs de kust tot lokaal nog 24°C in het oosten. De matige wind is aanvankelijk nog zuidelijk maar draait in de loop van de middag van het westen uit naar west. (Bron: KNMI)